Agi-kep

Főoldal

Kedves Látogató!

Rai Ágnes vagyok, alapozó terápiás mozgásterapeuta. Ezen a honlapon kétféle, mozgás-alapú fejlesztésről fogok beszélni: az iskolaérettséget elősegítő, 5-6 éves korban megkezdhető alapozó terápiáról, illetve az iskolások, vagy akár felnőttek számára is hasznos és hatásos figyelem- és memóriafejlesztő, mozgásos „agytornáról”.

A folyamat első lépése minden esetben (a felnőtteket kivéve) egy mozgásfelmérés, amelynek alapján ajánlásokat tudok megfogalmazni a szükséges fejlesztés fajtájáról és intenzitásáról. Ha a vizsgált gyerek mozgásában idegrendszeri éretlenség mutatkozik, akkor heti 2×90 perc (egyéni órában 60 perc) alapozó terápia szükséges ahhoz, hogy egy tanév időtartama alatt látványos eredményeket tudjunk felmutatni. (A fejlesztéshez szükséges idő hosszát azért szoktuk egy tanévben meghatározni, mert bár már az első hetek után is mutatkoznak bizonyos eredmények, de az elsajátított készségek megszilárdulásához ennél jóval több időre és gyakorlásra van szükség.)
Ha az alapmozgásokban nem mutatkozik látványos éretlenség, de a komplexebb, magasabb rendű kognitív (gondolkodási) funkciókat igénylő feladatokban már igen, úgy a másik fajta, figyelem- és memóriafejlesztést célzó mozgásterápiára lehet szükség, a homloklebenyt fejlesztő mozgásos “agytornára”.