Agi-kep

Felnőtt „agytorna”

felnott_memoria

Ki ne szeretné, ha ugyanolyan hatékonyan, könnyen tanulna, mint gyerekkorában? Ha gyorsabban beugranának nevek, kifejezések? Ha az idő, amíg koncentrálni képes egy, vagy éppen több dologra egyszerre, akár a duplájára nőne?

Az emberi faj agyának elülső, úgynevezett homloklebenyi része nem hiába fejlődött hatalmassá, hiszen ez a terület felelős a magas szintű, összetett gondolkodáshoz kötődő valamennyi funkció ellátásáért.
Homloklebenyünk teremti meg az életvezetésünkhöz szükséges feltételeket; az ő működésével valósul meg a logikus és absztrakt (elvont), összetett gondolkodás, a problémamegoldó képesség, de az akaratlagos mozgások tervezése – például a beszéd és a szemmozgás –, valamint a koncentráció képessége is.
Egész jellemünk kialakításában is részt vesz: beláthatatlanul összetett neuronhálózata hozza létre az önuralmat, a beleélő képességet (empátiát), illetve ennek segítségével hozzuk végiggondolt, racionális alapokon nyugvó döntéseinket.
A jó hír az, hogy ez az agyi terület nagyon látványosan fejleszthető akár felnőttkorban is! Mozgásos „agytorna” foglalkozásaimon, a változatos, érdekes, mindig újabb kihívást kínáló gyakorlatok során egyszerre beszélünk, mozgunk, memorizálunk és gondolkozunk, így segítve elő a mindennapi élethez szükséges készségek látványos fejlődését.

Várom azok jelentkezését, akik szeretnének fejlődni, megismerni és kiszélesíteni saját teljesítményük határait. Komolyabb vizsga előtt állókat, akik szeretnék agyuk teljesítményét felpörgetni. Pedagógusokat, akik saját élmény szinten szeretnének technikákat tanulni, hogy munkájuk során diákjaik elkalandozó figyelmét egy-egy játékos gyakorlattal kordában tudják tartani.

A 60 perces foglalkozások ára 3500 Ft.